Adakah anda mempromosikan produk atau servis anda menggunakan platfom internet tapi masih belum mempunyai website?

 

Jika ya, anda sebenarnya sudah rugi terlampau banyak masa dan kos!

Sebab apa? Sebab dengan mempunyai website anda sendiri, kerja lebih mudah dan pemasaran online anda akan menjadi lebih berkesan!

Bagi saya 10 minit untuk saya terangkan. Jika anda tidak suka maka anda boleh lupakan saya sampai bila-bila.

Adil kan?

Kenapa anda perlu website?

Serius rugi beb kalau anda takda website lagi. Saya taknak buang masa anda, jadi saya akan straight forward je terus.

Saya yakin anda pernah promosikan produk / servis anda melalui Facebook dan Instagram kan?

Text

Saya yakin anda pun tahu, FB & IG merupakan sosial media yang paling top dekat Malaysia sekarang ni.

Tapi kalau anda masih bergantung kepada pemasaran di Facebook dan Instagram sahaja, anda sudah melakukan kesilapan yang besar. 

Anda perlu tahu, sosial media ini:

  • Bukan anda yang punya.
  • Ada risiko. ( Cth: Bankrupt / Kerajaan tidak bagi guna pakai / Boleh BAN anda )
  • Anda mempunyai limit. ( Kena follow rule )

Tak cukup lagi? Kos iklan di FB & IG pun kini makin meningkat.

Tapi anda boleh elakkan semua benda ni berlaku sekiranya anda mempunyai website. Malah anda boleh pergi lebih jauh sekiranya anda mempunyai website.

Apa Kebaikan Ada Website?

Anda akan dapat:

  • Promote bisnes anda di Google. ( semua orang akan Google dulu sebelum beli apa-apa..)
  • Gunakan Intergrated Marketing ( Google, Facebook dan Instagram )
  • Boleh Iklankan semula kepada prospek anda ( Retargeting Facebook & Remarketing Google )
  • Kumpul database.
  • Tak perlu PM menggunakan whatsapp lagi.
  • Bisnes anda nampak lebih profesional.

Best kan? Lagi best kalau anda tahu, nak buat website sekarang tak perlu guna coding pun!

Ini adalah contoh website yang saya pernah buat untuk client saya.

  • Text
  • Example
  • Example
  • Example
  • Text
  • Example
  • Example
  • Example

Website ini semua saya hanya menggunakan WordPress sahaja. Jadi adakah anda sudah sedia untuk buat website seperti yang ada di atas?

Disclamer: Anda mustahil boleh buat website sendiri seperti di atas melainkan anda pandai menggunakan Photoshop atau software design.

Apa yang anda akan belajar?

Dalam kelas intensif ini, anda akan pelajari:


4 November 2017: Sabtu

  1. Intro Tentang Website / Jenis Website
  2. Apa Itu Domain & Hosting
  3. Setup & Install WordPress Dengan Cpanel (server)
  4. Setup Email Domain Menggunakan Server (contoh: aulis@domainanda.com)
  5. Setting & Cara Menggunakan WordPress
  6. Buat Subdomain
  7. Masukkan Theme Premium Dengan FTP
  8. Setting WordPress
  9. Plugin WordPress Yang Wajib & Extra

5 November 2017: Ahad

  1. Penulisan Cara Google
  2. Search Engine Optimization
  3. Tanam Pixel Fb & AdWords (sekiranya ada)
  4. Optimize Website Loading Speed
  5. Funnel Online Marketing (Intergrated Marketing)

Bonus Untuk Anda!

Kepada yang join kelas intensif ini, anda akan dapat:

  1. Theme WordPress Premium (Bernilai $69usd) Percuma!
  2. Panduan Gerilla Web (Bernilai RM250) Percuma!

Ye! Bonus tu anda akan dapat secara percuma sahaja!

Tiada charge bayaran yang lain akan dikenakan. Memang free!

Nak Join Kelas Intensif Buat Website Ini?

Ok kelas ni tak mahal pun. RM457/seorang je!

Ops kejap! Tolong guna kod kupon “rm100” untuk diskaun RM100. Tapi ni hanya untuk 5 orang terawal jelah.

Kalau rasa mahal dan membazir masa, sila upah sendiri website designer yang harganya lebih RM2K.

Biasanya servis yang terbaik memang konfem harga mencecah RM2K ke atas. Apa pun hati-hati dengan scammer lah.

Penting: Jika anda masih belum mempunyai domain & hosting sendiri, anda akan terpaksa keluarkan modal untuk membeli domain & hosting sendiri bernilai RM200. (maximum).

Masa & Tempat

Tarikh: 4-5 November 2017 | 2 Hari | Sabtu & Ahad.

Tempat: Meetcyberjob Academy, Seri Kembangan, Selangor.

Masa: 8.30pagi – 5.00petang.

Penting: Kelas Ini Terhad Untuk 8 Orang Sahaja!

Berminat? Sila Klik Button Di Bawah Untuk Daftar!

Pastikan anda membawa nota/pen & laptop sendiri yang boleh digunakan untuk kelas ini.