6 Web Builder Tool Yang Anda Boleh Gunakan Untuk Buat Website

aulisuwaisWebsite1 Comment

Nak buat website zaman sekarang ni bukan susah macam dulu-dulu. Sekarang ni dah banyak web builder tool yang anda boleh gunakan untuk buat website. Pernah dengar pasal CMS? CMS (Content Management System) ni sebenarnya adalah satu aplikasi web yang membolehkan para pengguna nubis kubis (tak pro) untuk membuat website dengan mudah. Antara salah satu CMS yang biasa anda dengar adalah … Read More

Cara Menjana 3-7 Angka Dengan Dropship

aulisuwaisWebsiteLeave a Comment

Saya rasa semua orang nak tahu cara untuk menjana duit dengan dropship. Lebih-lebih lagi kalau anda dapat jual produk tu dalam USD. Untung banyak ok. Bukan sikit-sikit. Tak main sikit-sikit ni. Nak banyak buat duit kenalah dapatkan untung yang tinggi. Jadi dalam artikel ini, saya akan terangkan cara untuk anda menjada 3-7 angka dengan dropship. Apa Itu Dropship? Saya beritahu … Read More

Perbandingan Ecommerce Platfom: Shopify VS Easystore

aulisuwaisWebsite1 Comment

Apa kelebihan menggunakan platfom Shopify & juga Easystore? Mana yang lebih baik? Dalam artikel ini, saya akan buat perbandingan tentang Shopify vs Easystore. Di dalam dunia teknologi yang semakin berkembang kini, ramai yang dah mula berniaga dengan menggunakan website sendiri. Terdapat beberapa jenis website yang ada, tapi yang paling famous memang Ecommerce. Memang banyak kelebihan bagi mereka yang dah mula … Read More

Jenis & Cara Pilih Web Hosting Di Malaysia

aulisuwaisWebsiteLeave a Comment

Kebanyakan web developer (pembuat website) ada masalah tentang pemilihan hosting provider yang bagus di Malaysia ini. Kebiasaannya mereka yang baru nak bermula buat website ni selalu nak yang murah. Dan kalau boleh nak unlimited penggunaan website tu. Bukannya tak bagus, tapi untuk permulaan anda tidak seharusnya memilih hosting yang seperti itu atas sebab sebab tertentu. Sebelum anda membeli, anda perlu … Read More