Formula Proven Untuk Bina 7 Angka Dengan Sistem Ejen

aulisuwaisReview Produk Digital, Tips Pemasaran OnlineLeave a Comment

Okay, sebelum saya cerita tentang formula proven untuk bina 7 angka dengan sistem ejen (reseller), saya nak anda paham tentang sesuatu benda ni dulu. Nak buat bisnes ni bukan senang. Mungkin anda pernah tengok Founder-founder produk tu kaya raya dekat luar sana kan? Kebanyakan mereka memang menggunakan sistem ejen. Tapi kejayaan diorang tu bukan timbul dalam 1 malam. Banyak perkara … Read More

Step Membina Content Artikel Untuk Website Anda

aulisuwaisReview Produk Digital, Tips Pemasaran Online, Website1 Comment

Antara benda yang paling pening bila nak buat artikel ni sebenarnya adalah idea. Ya idea. Memang susah kalau nak buat atau bina konten artikel yang agak power dengan mudah. Macam saya tulis sekarang ni lah. Tak senang nak memikirkan bila nak menaip. Biasanya bila saya buat artikel, saya akan ambil masa lebih kurang dalam 3-4 jam untuk sediakan bahan, kumpul … Read More

6 Web Builder Tool Yang Anda Boleh Gunakan Untuk Buat Website

aulisuwaisWebsiteLeave a Comment

Nak buat website zaman sekarang ni bukan susah macam dulu-dulu. Sekarang ni dah banyak web builder tool yang anda boleh gunakan untuk buat website. Pernah dengar pasal CMS? CMS (Content Management System) ni sebenarnya adalah satu aplikasi web yang membolehkan para pengguna nubis kubis (tak pro) untuk membuat website dengan mudah. Antara salah satu CMS yang biasa anda dengar adalah … Read More

Strategi Pemasaran Di Facebook Yang Proven

aulisuwaisFacebook, Tips Pemasaran Online2 Comments

Facebook memang terkenal dengan conversion rate yang tinggi. Tapi sudahkah anda gunakan strategi pemasaran di Facebook yang saya nak bagitau ni? Terlampau banyak tools dan teknik yang anda boleh gunakan untuk meningkatkan jualan anda di Facebook. Jadi anda boleh teruskan membaca kalau anda nak tahu. Strategi Pemasaran Di Facebook Facebook adalah sosial media yang paling ramai pengguna di dunia ni … Read More

4 Cara Pemasaran Online Yang Wajib Anda Gunakan

aulisuwaisTips Pemasaran OnlineLeave a Comment

Ramai usahawan yang ingin memulakan perniagaan internet ni masih tak tahu tentang cara pemasaran online yang sebenar. Kebanyakannya masih lagi langgar dinding. Serius. Dah lama saya mengajar orang tentang pemasaran online ni tapi diorang ni masih tak buat 4 cara pemasaran online yang saya nak terangkan dekat bawah ni. Apa Teknik Pemasaran Online Yang Wajib Tu? Ini bukannya teknik gila … Read More

Cara Gunakan Sosial Media Untuk Meningkatkan Jualan Anda

aulisuwaisTips Pemasaran OnlineLeave a Comment

Macam mana nak gunakan sosial media untuk meningkatkan jualan anda? Saya pasti anda memang dah tahu guna cara sosial media ni tapi betul ke cara yang anda gunakan selama ni? Kebanyakan sosial media sekarang ni sudah asingkan pengguna untuk yang hanya mahu bersosial dengan yang mahu berbisnes. Sebagai contoh Facebook. So macam biasa, saya akan explain sikit cara untuk anda … Read More

Cara Menjana 3-7 Angka Dengan Dropship

aulisuwaisWebsiteLeave a Comment

Saya rasa semua orang nak tahu cara untuk menjana duit dengan dropship. Lebih-lebih lagi kalau anda dapat jual produk tu dalam USD. Untung banyak ok. Bukan sikit-sikit. Tak main sikit-sikit ni. Nak banyak buat duit kenalah dapatkan untung yang tinggi. Jadi dalam artikel ini, saya akan terangkan cara untuk anda menjada 3-7 angka dengan dropship. Apa Itu Dropship? Saya beritahu … Read More

Perbandingan Ecommerce Platfom: Shopify VS Easystore

aulisuwaisWebsiteLeave a Comment

Apa kelebihan menggunakan platfom Shopify & juga Easystore? Mana yang lebih baik? Dalam artikel ini, saya akan buat perbandingan tentang Shopify vs Easystore. Di dalam dunia teknologi yang semakin berkembang kini, ramai yang dah mula berniaga dengan menggunakan website sendiri. Terdapat beberapa jenis website yang ada, tapi yang paling famous memang Ecommerce. Memang banyak kelebihan bagi mereka yang dah mula … Read More

Cara Buat Iklan Di Facebook dan Instagram

aulisuwaisFacebook, Instagram5 Comments

Adakah anda menggunakan Instagram For Business? Pernah tak gunakan Instagram ads? Kalau dah tahniah. Kalau belum pun tahniah. Sebab saya tak tahu nak mulakan artikel ni macam mana. Haha. Apa pun dalam artikel ni anda akan belajar cara untuk buat Instagram ads dengan lebih berkesan & efektif. Tapi sebelum tu, saya nak mintak anda kosongkan minda anda dan jangan dengar … Read More

Cara Elak Akaun Instagram Daripada Diceroboh

aulisuwaisInstagram2 Comments

Soalan paling ramai orang tanya saya selain daripada naikkan follower atau nak tingkatkan sales ni adalah “Macam mana nak elakkan akaun Instagram saya daripada kena hack?” Well selalunya yang datang tanya dekat saya biasanya bila akaun diorang dah kena hack. So macam mana nak dapatkan balik akaun tu? Dalam artikel ni saya akan explain dekat anda segala benda yang saya … Read More