4 Cara Pemasaran Online Yang Wajib Anda Gunakan

aulisuwaisTips Pemasaran OnlineLeave a Comment

Ramai usahawan yang ingin memulakan perniagaan internet ni masih tak tahu tentang cara pemasaran online yang sebenar. Kebanyakannya masih lagi langgar dinding. Serius. Dah lama saya mengajar orang tentang pemasaran online ni tapi diorang ni masih tak buat 4 cara pemasaran online yang saya nak terangkan dekat bawah ni. Apa Teknik Pemasaran Online Yang Wajib Tu? Ini bukannya teknik gila … Read More

Cara Gunakan Sosial Media Untuk Meningkatkan Jualan Anda

aulisuwaisTips Pemasaran OnlineLeave a Comment

Macam mana nak gunakan sosial media untuk meningkatkan jualan anda? Saya pasti anda memang dah tahu guna cara sosial media ni tapi betul ke cara yang anda gunakan selama ni? Kebanyakan sosial media sekarang ni sudah asingkan pengguna untuk yang hanya mahu bersosial dengan yang mahu berbisnes. Sebagai contoh Facebook. So macam biasa, saya akan explain sikit cara untuk anda … Read More

Cara Menjana 3-7 Angka Dengan Dropship

aulisuwaisWebsiteLeave a Comment

Saya rasa semua orang nak tahu cara untuk menjana duit dengan dropship. Lebih-lebih lagi kalau anda dapat jual produk tu dalam USD. Untung banyak ok. Bukan sikit-sikit. Tak main sikit-sikit ni. Nak banyak buat duit kenalah dapatkan untung yang tinggi. Jadi dalam artikel ini, saya akan terangkan cara untuk anda menjada 3-7 angka dengan dropship. Apa Itu Dropship? Saya beritahu … Read More

Perbandingan Ecommerce Platfom: Shopify VS Easystore

aulisuwaisWebsiteLeave a Comment

Apa kelebihan menggunakan platfom Shopify & juga Easystore? Mana yang lebih baik? Dalam artikel ini, saya akan buat perbandingan tentang Shopify vs Easystore. Di dalam dunia teknologi yang semakin berkembang kini, ramai yang dah mula berniaga dengan menggunakan website sendiri. Terdapat beberapa jenis website yang ada, tapi yang paling famous memang Ecommerce. Memang banyak kelebihan bagi mereka yang dah mula … Read More

Cara Buat Iklan Di Facebook dan Instagram

aulisuwaisFacebook, InstagramLeave a Comment

Adakah anda menggunakan Instagram For Business? Pernah tak gunakan Instagram ads? Kalau dah tahniah. Kalau belum pun tahniah. Sebab saya tak tahu nak mulakan artikel ni macam mana. Haha. Apa pun dalam artikel ni anda akan belajar cara untuk buat Instagram ads dengan lebih berkesan & efektif. Tapi sebelum tu, saya nak mintak anda kosongkan minda anda dan jangan dengar … Read More

Cara Elak Akaun Instagram Daripada Diceroboh

aulisuwaisInstagramLeave a Comment

Soalan paling ramai orang tanya saya selain daripada naikkan follower atau nak tingkatkan sales ni adalah “Macam mana nak elakkan akaun Instagram saya daripada kena hack?” Well selalunya yang datang tanya dekat saya biasanya bila akaun diorang dah kena hack. So macam mana nak dapatkan balik akaun tu? Dalam artikel ni saya akan explain dekat anda segala benda yang saya … Read More

Step Ke Arah RM2K Dengan Instagram

aulisuwaisInstagramLeave a Comment

Tahun 2017 ni mungkin tahun yang agak mencabar. Terutamanya mereka yang masih lagi berpendapatan kurang daripada RM3k. Mana tak nya…rumah kena bayar, kereta kena bayar, makan pun kena bayar. Takde benda percuma pun. Memang saya pernah mengalami masalah macam ni dulu. Dulu makan ‘Nasi Bujang’ je kot. Nasib dah kawin sekarang. Haha. Jadi saya terpikir..”AKU DAH BUAT. DAN AKU DAH … Read More

Jenis & Cara Pilih Web Hosting Di Malaysia

aulisuwaisWebsiteLeave a Comment

Kebanyakan web developer (pembuat website) ada masalah tentang pemilihan hosting provider yang bagus di Malaysia ini. Kebiasaannya mereka yang baru nak bermula buat website ni selalu nak yang murah. Dan kalau boleh nak unlimited penggunaan website tu. Bukannya tak bagus, tapi untuk permulaan anda tidak seharusnya memilih hosting yang seperti itu atas sebab sebab tertentu. Sebelum anda membeli, anda perlu … Read More

Penggunaan Robot Instagram Untuk Marketing

aulisuwaisInstagramLeave a Comment

Saya bukanlah seorang yang gemar tentang penggunaan robot Instagram. Kebanyakan robot / software auto Instagram ni lebih kepada “Auto Likes”, “Auto Comment”, “Auto Follow” dan “Auto Unfollow”. Sistem auto tersebut bukannya tak bagus tapi Kalau anda tak paham ape tu Robot Instagram, jadi saya explainkan sikit jelah – Robot Instagram¬†ni macam anda upah seseorang untuk follow akaun orang lain, like … Read More

Pembelian Style Ecommerce di Instagram

aulisuwaisInstagramLeave a Comment

Betul ke Instagram nak lancarkan ecommerce style di Instagram? Ye! Selepas ini customer anda hanya perlu tekan klik sahaja untuk shopping di Instagram anda! Shopping di Instagram Instagram baru sahaja mengumumkan tentang update terbaru ini beberapa hari yang lepas. Sudah pasti update ini akan lambar sampai di Malaysia. Memang tak dinafikan lagi kuasa pembeli melalui telefon mudah alih adalah yang … Read More