Cara Buat Iklan Di Facebook dan Instagram

aulisuwaisFacebook, InstagramLeave a Comment

Adakah anda menggunakan Instagram For Business? Pernah tak gunakan Instagram ads? Kalau dah tahniah. Kalau belum pun tahniah. Sebab saya tak tahu nak mulakan artikel ni macam mana. Haha. Apa pun dalam artikel ni anda akan belajar cara untuk buat Instagram ads dengan lebih berkesan & efektif. Tapi sebelum tu, saya nak mintak anda kosongkan minda anda dan jangan dengar … Read More

Cara Elak Akaun Instagram Daripada Diceroboh

aulisuwaisInstagram1 Comment

Soalan paling ramai orang tanya saya selain daripada naikkan follower atau nak tingkatkan sales ni adalah “Macam mana nak elakkan akaun Instagram saya daripada kena hack?” Well selalunya yang datang tanya dekat saya biasanya bila akaun diorang dah kena hack. So macam mana nak dapatkan balik akaun tu? Dalam artikel ni saya akan explain dekat anda segala benda yang saya … Read More

Step Ke Arah RM2K Dengan Instagram

aulisuwaisInstagram96 Comments

Tahun 2017 ni mungkin tahun yang agak mencabar. Terutamanya mereka yang masih lagi berpendapatan kurang daripada RM3k. Mana tak nya…rumah kena bayar, kereta kena bayar, makan pun kena bayar. Takde benda percuma pun. Memang saya pernah mengalami masalah macam ni dulu. Dulu makan ‘Nasi Bujang’ je kot. Nasib dah kawin sekarang. Haha. Jadi saya terpikir..”AKU DAH BUAT. DAN AKU DAH … Read More

Jenis & Cara Pemilihan Web Hosting Di Malaysia

aulisuwaisWebsiteLeave a Comment

Kebanyakan web developer (pembuat website) ada masalah tentang pemilihan hosting provider yang bagus di Malaysia ini. Kebiasaannya mereka yang baru nak bermula buat website ni selalu nak yang murah. Dan kalau boleh nak unlimited penggunaan website tu. Bukannya tak bagus, tapi untuk permulaan anda tidak seharusnya memilih hosting yang seperti itu atas sebab sebab tertentu. Sebelum anda membeli, anda perlu … Read More

Penggunaan Robot Instagram Untuk Marketing

aulisuwaisInstagramLeave a Comment

Saya bukanlah seorang yang gemar tentang penggunaan robot Instagram. Kebanyakan robot / software auto Instagram ni lebih kepada “Auto Likes”, “Auto Comment”, “Auto Follow” dan “Auto Unfollow”. Sistem auto tersebut bukannya tak bagus tapi Kalau anda tak paham ape tu Robot Instagram, jadi saya explainkan sikit jelah – Robot Instagram ni macam anda upah seseorang untuk follow akaun orang lain, like … Read More

Pembelian Style Ecommerce di Instagram

aulisuwaisInstagramLeave a Comment

Betul ke Instagram nak lancarkan ecommerce style di Instagram? Ye! Selepas ini customer anda hanya perlu tekan klik sahaja untuk shopping di Instagram anda! Shopping di Instagram Instagram baru sahaja mengumumkan tentang update terbaru ini beberapa hari yang lepas. Sudah pasti update ini akan lambar sampai di Malaysia. Memang tak dinafikan lagi kuasa pembeli melalui telefon mudah alih adalah yang … Read More

Cara Mudah Reply Komen di Instagram Dengan Facebook

aulisuwaisInstagramLeave a Comment

Dah lama tak tulis blog. Berkarat tangan. Mohon maaf lah kalau tips kali ni boring tapi ia akan membantu sales team anda atau anda sendiri untuk reply komen di Instagram dengan Facebook Pages Manager. Haa! Macam mana tu? Meh sini abam tunjukkan. Cara Mudah Reply Komen di Instagram Dengan Facebook.   Pertama sekali, anda perlu pergi Page anda dan KLIK … Read More

Cara Lawan Hacker Di Instagram

aulisuwaisInstagramLeave a Comment

Cara Lawan Hacker Di Instagram Apa itu hacker? Rasanya ramai dah tau apa itu hacker. Senang cerita hacker ni orang yang boleh godam sesuatu sistem di internet. Tu cuma ayat ringkas jelah. Baru-baru ni kita digemparkan bahawa ramai akaun instagram yang mempunyai beribu follower telah di “HACK” dan mereka ini telah kehilangan akaun instagram mereka. Bahayanya Hacker Untuk pengetahuan anda, hacker … Read More

Cara Gunakan Hashtag di Instagram

aulisuwaisInstagram1 Comment

Cara Gunakan Hashtag di Instagram APA TU #HASHTAG? Simbol (#) ataupun lebih dikenali sebagai hashtag bertujuan untuk memperluaskan pencarian di ruangan “search” pada Explore Tab di Instagram.     Kegunaan Hashtag #Hashtag mampu meluaskan pencarian kepada pengguna Instagram yang lain untuk bertemu anda mengikut perkataan hashtag yang anda letakkan. Cara menggunakannya adalah letak hashtag anda di bahagian caption/comment semasa anda … Read More

Cara Mula Bisnes Di Instagram

aulisuwaisInstagramLeave a Comment

Ramai peniaga online di luar sana sedang beralih ke laman sosial instagram. Nak tahu kenapa? Tapi sebelum tu biar saya kenalkan apa itu INSTAGRAM.. Instagram merupakan sebuah laman sosial untuk berkongsi gambar, video dan juga sosial networking servis menerusi smartphone untuk berkongsi sesuatu perkara seperti facebook, twitter, tumblr dan juga Flikr. Contoh Instagram interface. Jadi kenapa ramai peniaga online beralih ke … Read More